Bakanlığımız bünyesinde faaliyetlerini yürüten Açık Öğretim Okullarının 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 1.dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.
Ø Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemleri için yüz yüze eğitim verilen okul/kurumlara
başvurarak yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilecektir.
Ø Açık öğretim okullarında kayıtlı sınav katılım ücret muafiyeti olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ile iletişime geçerek veya halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile yüz yüze eğitim okul/kurumlarına başvurarak kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilecektir.
Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemlerinin Yapılabileceği Tarihler:
Ø 03 Eylül - 26 Eylül 2025 tarihleri arasında,Kayıt İşlemleri İçin Başvuru Yerleri:
Ø Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemleri için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine,Ø Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemleri için yüz yüze eğitim verilen okul/kurumlara
başvurarak yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilecektir.
Ø Açık öğretim okullarında kayıtlı sınav katılım ücret muafiyeti olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ile iletişime geçerek veya halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile yüz yüze eğitim okul/kurumlarına başvurarak kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilecektir.
Sınav Tarihleri:
- Yazılı sınavlar: 20-21 Aralık 2025 tarihlerinde basılı evrakla okullarda, (Yazılı sınav duyurusu için tıklayınız.)
- e-Sınav (e-Sınav randevusu alanlar için): 1-31 Aralık 2025 tarihleri arasında e-Sınav merkezlerinde yapılacaktır. (e-Sınav duyurusu için tıklayınız.)
- Sınav sonuçları 20 Ocak 2026 tarihinde açıklanacaktır.