Yeditepe üniversitesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Yeditepe Üniversitesi, çok sayıda fakülte ve enstitüye sahiptir. Bu fakülteler arasında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi yer alır. Ayrıca Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleriyle yüksek lisans ve doktora düzeyinde de eğitim verir. Üniversite, sağlık bilimleri alanında Türkiye’de öncü vakıf üniversiteleri arasında yer alır ve tam teşekküllü bir hastaneye de sahiptir.

Yeditepe Üniversitesi, akademik alanda araştırma ve yayın faaliyetlerine büyük önem verir. Bilimsel araştırmaları destekleyen merkezleri ve laboratuvarları sayesinde öğrenciler ve akademisyenler uygulamalı çalışma imkânı bulur. Aynı zamanda girişimcilik, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla da dikkat çeker. Üniversite-sanayi iş birlikleri ve patent çalışmalarıyla bilime katkı sağlamaya çalışır.
Uluslararasılaşma konusunda oldukça aktif olan üniversite, çok sayıda ülkede bulunan üniversitelerle Erasmus+ ve diğer değişim programları aracılığıyla iş birliği yapar. Yeditepe Üniversitesi, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkedeki üniversitelerle öğrenci ve akademisyen değişimi gerçekleştirerek global bir eğitim ağı sunar.

Sosyal yaşam açısından oldukça canlı bir kampüse sahip olan üniversitede çok sayıda öğrenci kulübü, etkinlik ve kültürel organizasyon düzenlenmektedir. Tiyatrodan sinemaya, müzikten spora kadar birçok alanda faaliyet gösteren kulüpler, öğrencilerin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirmelerini destekler. Ayrıca öğrencilere sağlanan spor salonları, yüzme havuzu, tenis kortları gibi olanaklarla sağlıklı ve aktif bir yaşam teşvik edilir.

Üniversite, burs olanakları açısından da öğrencilere çeşitli imkânlar sunar. Başarı bursları, tercih bursları, spor ve sanat bursları gibi birçok farklı burs türü ile öğrencilerin eğitim sürecine destek verilir. Öğrencilere yarı zamanlı çalışma, staj ve kariyer danışmanlığı gibi olanaklar da sağlanarak mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlık süreçleri desteklenir.
Yeditepe Üniversitesi, 1996 yılında İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından İstanbul’da kurulmuş özel bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kuruluş amacı, evrensel değerlere sahip, araştırma odaklı, özgür düşünen, yaratıcı bireyler yetiştirmektir. Eğitim dili genel olarak İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim anlayışı benimseyerek küresel rekabet ortamına uygun mezunlar yetiştirmeyi hedefler.

Üniversitenin ana kampüsü İstanbul’un Anadolu yakasında, Kayışdağı’nda yer alır. 123 bin metrekarelik alana yayılan kampüs, mimari olarak Selçuklu ve Osmanlı tarzlarını modern bir yapıyla harmanlayan dikkat çekici bir yerleşkeye sahiptir. Kampüs içerisinde modern derslikler, ileri teknolojiyle donatılmış laboratuvarlar, geniş kütüphane, sosyal tesisler, spor salonları, sanat ve kültür alanları, yurtlar, kafeteryalar ve açık alanlar yer alır. Öğrencilere sadece akademik değil, sosyal ve kültürel açıdan da zengin bir kampüs yaşamı sunar.
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul’daki köklü vakıf üniversiteleri arasında sayılır ve mezunları hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda çeşitli sektörlerde istihdam edilir. Özellikle sağlık, hukuk, iletişim, mühendislik ve işletme alanlarında güçlü bir eğitim altyapısına sahiptir. Mezunları, akademik başarılarının yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip donanımlarıyla dikkat çeker.