Trabzon Yomra Fen Lisesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Trabzon Yomra Fen Lisesi, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan, sayısal alanlara yönelmiş akademik başarısı yüksek öğrencilerin tercih ettiği nitelikli bir eğitim kurumudur. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okul, Türkiye genelinde merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri arasında yer almakta ve LGS puanıyla öğrenci kabul etmektedir. Yüksek taban puanlarıyla öğrenci alan okul, bu yönüyle bölgenin en başarılı liselerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Okulun amacı, bilimsel düşünce yapısına sahip, sorgulayan, araştıran ve topluma faydalı bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda öğrencilerine matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerde güçlü bir alt yapı sunmakta, üniversiteye ve bilimsel çalışmalara hazırlık için gerekli akademik disiplini sağlamaktadır. Derslerde teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimlere de yer verilmektedir. Laboratuvar imkanlarıyla öğrenciler deneysel çalışmalara katılmakta ve konuları derinlemesine öğrenme fırsatı bulmaktadır.
Trabzon Yomra Fen Lisesi’nde İngilizce başta olmak üzere yabancı dil eğitimi de önemsenmekte ve öğrencilerin dil gelişimleri desteklenmektedir. Bunun yanı sıra okul, sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem vererek öğrencilerin çok yönlü bireyler olarak gelişmesini amaçlamaktadır. Öğrenciler münazara, tiyatro, müzik, spor, bilim kulüpleri ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlarda aktif rol alabilmektedir. Bu kulüpler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanımaktadır.

Okulun fiziki yapısı da eğitim kalitesini destekler niteliktedir. Derslikler teknolojik donanımlarla desteklenmiş, bilimsel laboratuvarlar, kütüphane ve bilgisayar odaları modern eğitim anlayışına uygun şekilde düzenlenmiştir. Yomra Fen Lisesi’nde şehir dışından gelen öğrenciler için yatılı konaklama imkanı da sunulmaktadır. Pansiyon hizmeti düzenli ve güvenlidir. Pansiyonda kalan öğrenciler için rehberlik hizmetleri, etüt saatleri ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.
Akademik başarısı yüksek olan bu okulun mezunları Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine yerleşmektedir. Özellikle tıp fakülteleri, mühendislik bölümleri ve temel bilimler alanlarında yoğunlaşan bir yerleşim profili vardır. Öğrenciler, TÜBİTAK projeleri, olimpiyatlar ve bilimsel yarışmalarda da başarılar elde etmekte, ulusal düzeyde derece kazanan projelere imza atmaktadır.

Yomra Fen Lisesi’nin rehberlik servisi öğrencilere akademik, sosyal ve psikolojik destek sunmakta; sınav süreci, meslek seçimi ve üniversite tercihleri konusunda yönlendirmelerde bulunmaktadır. Aynı zamanda okul aile birliği ve okul yönetimi, öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsemekte ve öğrenci başarısının artırılması için iş birliği içinde çalışmaktadır.

Genel olarak Trabzon Yomra Fen Lisesi; disiplinli eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu, sosyal faaliyetleri destekleyen ortamı ve mezunlarının üniversite başarıları ile hem bölgesel hem de ulusal düzeyde saygın bir konuma sahiptir. Bilime ve eğitime verdiği önemle, her yıl adından başarıyla söz ettirmektedir.