Sivas fen lisesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
1,302
0
36
Sivas Fen Lisesi, Türkiye'nin köklü ve prestijli fen liselerinden biri olarak uzun yıllardır sayısal alanda yüksek başarı hedefleyen öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmaktadır. 1989 yılında kurulan okul, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermekte olup, özellikle LGS'de yüksek başarı gösteren öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Sivas şehir merkezinde yer alan okul, hem akademik hem de sosyal yönden gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Okulun temel amacı, öğrencilerin matematik ve fen bilimlerinde yetkin hale gelmelerini sağlamak, onları üniversite ve sonrasındaki akademik ya da mesleki kariyerlerine en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu doğrultuda fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi derslere ağırlık verilmekte ve dersler uygulamalı eğitimle desteklenmektedir. Modern donanımlı laboratuvarlar sayesinde öğrenciler deney yaparak öğrenmekte ve bilimsel yöntemlerle düşünme becerilerini geliştirmektedir. Öğrenciler TÜBİTAK projelerine katılmakta, bilimsel araştırmalar yürütmekte ve birçok ulusal başarıya imza atmaktadır.
Sivas Fen Lisesi, deneyimli öğretmen kadrosu ile dikkat çeker. Öğrencilerin bireysel farklılıkları gözetilerek eğitim programları yürütülür ve akademik başarıyı destekleyecek şekilde ek çalışmalar, bireysel rehberlik ve üniversite hazırlık programları uygulanır. Mezunlarının büyük çoğunluğu tıp, mühendislik, eczacılık ve temel bilimler gibi bölümlere yerleşmekte ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde eğitimlerine devam etmektedir. Özellikle üniversiteye geçiş sınavlarında her yıl yüksek başarı gösteren öğrenci profiliyle okul, bulunduğu şehrin en gözde eğitim kurumlarından biridir.

Akademik başarının yanında sosyal etkinlikler de okulun önemli bir parçasıdır. Öğrenciler çeşitli kulüplerde görev alabilir, tiyatro, müzik, edebiyat gibi alanlarda kendilerini geliştirebilirler. Sosyal sorumluluk projeleri, münazara yarışmaları, geziler, spor faaliyetleri gibi etkinliklerle öğrencilerin özgüveni, liderlik yetenekleri ve takım çalışması becerileri artırılmaktadır. Okulun düzenlediği bilim şenlikleri, kültürel etkinlikler ve kariyer günleri, öğrencilerin ufkunu genişletme açısından oldukça değerlidir.
Fiziksel olarak okul binası ve çevresi öğrenci ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir. Geniş sınıflar, akıllı tahta sistemleri, laboratuvarlar, spor salonu, kütüphane ve yemekhane gibi imkânlar öğrencilere sunulmaktadır. Şehir dışından gelen öğrenciler için yurt imkânı sağlanmakta ve yurt ortamı disiplinli bir şekilde yönetilerek öğrencilerin düzenli bir yaşam sürmesi desteklenmektedir. Ayrıca sabah etütleri, akşam çalışma saatleri ve hafta sonu programları ile öğrencilerin akademik gelişimleri sistemli bir şekilde takip edilir.

Sivas Fen Lisesi, sadece sınav başarısına odaklı bir eğitim sunmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencilerini düşünen, araştıran, eleştirel bakış açısına sahip bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler. Mezunlarının gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bilimsel, tıbbi ve teknolojik alanlarda önemli başarılara imza attığı göz önünde bulundurulduğunda, Sivas Fen Lisesi’nin Türkiye’nin en başarılı fen liselerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu yönüyle okul, hem akademik hem insani açıdan güçlü bireylerin yetişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.