Özyeğin üniversitesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Özyeğin Üniversitesi, 2007 yılında Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından İstanbul’da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Kuruluş amacı, girişimcilik odaklı, yenilikçi, araştırma temelli bir eğitim modeli sunarak Türkiye'nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu donanımlı bireyleri yetiştirmektir. Üniversite, öğrencilerine yalnızca akademik başarıyı değil, aynı zamanda iş dünyasına entegrasyon sürecini kolaylaştıracak uygulamalı deneyimleri de kazandırmayı hedefler.
Üniversitenin eğitim dili büyük ölçüde İngilizce’dir ve birçok programda hazırlık eğitimi zorunludur. Eğitim kadrosu, hem Türkiye'den hem de yurt dışından gelen alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Özyeğin Üniversitesi, özellikle mühendislik, işletme, hukuk, mimarlık ve sosyal bilimler gibi alanlarda sunduğu programlarla tanınmaktadır.
Çekmeköy'de yer alan modern ve çevre dostu kampüsü, yaklaşık 280 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Kampüs içerisinde çeşitli laboratuvarlar, spor tesisleri, kütüphane, öğrenci yurtları, çalışma alanları ve sosyal etkinlik mekanları bulunmaktadır. Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal anlamda gelişmelerine olanak tanıyan bu ortam, farklı kulüpler ve öğrenci organizasyonlarıyla da desteklenmektedir.
Özyeğin Üniversitesi'nin en dikkat çeken özelliklerinden biri, girişimcilik ve inovasyon alanındaki vizyonudur. Bu vizyon doğrultusunda öğrencilerine iş dünyası ile erken yaşta tanışma, staj yapma, projelerde yer alma ve kendi girişimlerini hayata geçirme fırsatları sunar. Üniversite, sektörle güçlü ilişkiler kurarak öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasında deneyim kazanmasını sağlar.
Akademik programlarının yanı sıra, uluslararası iş birliklerine de büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, birçok yabancı üniversiteyle değişim programları ve ortak araştırma projeleri yürütmektedir. Bu sayede öğrencilerine yurtdışı eğitim ve kültürel değişim fırsatları da sunmaktadır.
Üniversitenin burs politikası oldukça geniş kapsamlıdır. Başarıya dayalı bursların yanı sıra, ihtiyaç bursları, spor bursları ve çeşitli alanlardaki özel burslarla her öğrencinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca maddi olarak da desteklenmesi, Özyeğin Üniversitesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini önemseyen yaklaşımının bir göstergesidir.
Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini sadece akademik olarak değil, aynı zamanda kişisel ve profesyonel olarak da geliştirmeyi amaçlayan bir kurumdur. Kariyer merkezi aracılığıyla öğrencilere kariyer planlama, iş başvurusu, mülakat hazırlığı gibi konularda destek verilmekte ve mezuniyet sonrası da bu destek devam etmektedir.
Sonuç olarak, Özyeğin Üniversitesi, çağdaş eğitimi, yenilikçi vizyonu, güçlü akademik kadrosu, uluslararası bağlantıları ve iş dünyasıyla olan entegrasyonu sayesinde Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olmayı sürdürmektedir. Öğrencilerine yalnızca bir diploma değil, aynı zamanda geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanma fırsatı sunan bir eğitim anlayışını benimsemiştir.