İstanbul Atatürk Fen Lisesi
İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Türkiye'nin köklü ve saygın fen liselerinden biridir. 1982 yılında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde kurulan okul, bilim ve teknoloji alanında donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Okulun temel hedefi, özellikle fen ve matematik alanlarında yetenekli öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak ve onları bilim insanı ya da mühendislik gibi alanlara yönlendirmektir.
Okulun eğitim dili Türkçedir ancak yabancı dil eğitimi de son derece güçlüdür. İngilizce ağırlıklı olmak üzere ikinci yabancı dil olarak Almanca veya Fransızca da öğretilmektedir. Öğrenciler, yükseköğretim kurumlarına geçişte önemli başarılar elde eder. İstanbul Atatürk Fen Lisesi, üniversite sınavlarında Türkiye genelinde her yıl en yüksek başarı sıralamalarına sahip okullardan biridir. Mezunlarının büyük bölümü tıp, mühendislik, temel bilimler gibi alanlarda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerine yerleşmektedir.
Okulda bilimsel araştırmalara ve proje üretmeye yönelik ciddi bir kültür vardır. TÜBİTAK projeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalar, bilim olimpiyatları gibi birçok alanda öğrenciler teşvik edilmekte ve başarı elde edilmektedir. Akademik başarılarının yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler de desteklenmekte, öğrencilerin çok yönlü gelişimi amaçlanmaktadır.
Modern laboratuvarları, kütüphanesi, bilgisayar destekli sınıfları, yurt olanakları ve sosyal etkinlik alanlarıyla öğrencilere kaliteli bir öğrenim ortamı sunar. Öğrenci toplulukları, bilim kulüpleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle de aktif bir okul yaşamı vardır.
İstanbul Atatürk Fen Lisesi, sadece akademik başarısıyla değil, aynı zamanda disiplinli, sorumluluk sahibi ve topluma katkı sunacak bireyler yetiştirmesiyle de öne çıkar. Mezunları arasında akademisyenler, doktorlar, mühendisler ve girişimciler gibi birçok başarılı isim bulunmaktadır. Türkiye'nin en prestijli liseleri arasında sayılır ve yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edilir.